2020 « Вінницька спілка художників україни

НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА ХУДОЖНИКІВ УКРАЇНИ

ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ СПІЛКИ ХУДОЖНИКІВ УКРАЇНИ

Різдвяна виставка

      27 грудня у виставковій залі ВООНСХУ відкрилася новорічно — різдвяна виставка творів мистецтва. В експозиції представлені твори як відомих майстрів, так і митців, які вперше приймали участь у такому заході. Відвідувачам представлені твори живопису, графіки, скульптурні композиції, а також твори декоративно-ужиткового мистецтва.
      
     
     
     
     
фото: Ірина Попенко, Світлана Лапатанова  

Персональна виставка  «Лінія і образ у творчості Леонтія Гринюка. Наш Крим». Живопис, графіка.

    16 січня у Вінницькому обласному художньому музеї відкрилася виставка творів Заслуженного діяча мистецтв України Леонтія Гринюка. Експозиція нараховує 105 творів та складається з трьох розділів: живопису, рисунків та замальовок з артбуку майстра та графічних естампів.  Увазі відвідувачів представлено роботи автора, створені у творчих поїздках під час пленерів 1979-2011 років,  а також цикл графічних листів «З книжки художника. Кримські пленери», створених у 2019 році, матеріалом для яких стали натурні рисунки та замальовки, зроблені автором під час пленерів. Експозиція відслідковує  процес від початкових начерків до творчого переосмислення та створення живописних та графічних композицій. Більшу частину робіт, представлених на виставці художник передав у дар фондів обласного музею.
     
      
   
      
фото: Світлана Лапатанова  

Виставка живопису «Дві грані»

Юлія Присяжна. Тамара Кочубинська.

     30 січня у виставковій залі ВООНСХУ відкрилася виставка двох авторів: Юлії Присяжної і Тамари Кочубинської. Обидві художниці були , кожна в свій час , ученицями видатного майстра Михайла Бабія, звідки и незвичний формат та назва виставки «Дві пані. Дві грані». Юлія Присяжна, член НСХУ, мистецтвознавець, викладач Вінницькой художньої школи.  Живописом почала займатися під керівництвом Михайла Бабія, є постійним учасником обласних, регіональних та Всеукраїнських виставок. Тамара Кочубинська не має спеціальної освіти, але наполегливо освоювала ази живопису та композиції в творчій майстерні Михайла Бабія. Паралельно з навчанням у майстра, почала свою виставкову діяльність, як живописець.
 
  
  
 

Виставка творів мистецтва «Вітаємо з весною!»

Художня виставка «Барвисте літо»

  Перша посткарантинна мистецька виставка художників Вінниці у виставковій залі НСХУ ВООНСХУ. Холодна весна 2020 – час виставок, котрі не відбулись, концертів, що не відзвучали, рукостискань, які заборонили. Що може бути болючішим для митця, як творча несвобода? Вона продовжувалась надто довго, щоб нарешті не вибухнути накопиченою енергією і емоціями. На зміну закритих емоцій  прийшло барвисте літо.

Виставка портрету вінницьких художників

     Яке місце займає портрет у творчості вінницьких художників? — на це питання дає відповідь однойменна виставка, що розпочала свою роботу сьогодні у виставковому залі Вінницької обласної організації Національної спілки художників України. Ціла панорама образів зустрічає глядача – від історичних постатей до наших сучасників. За кожним портретом ціла історія особистості, у кожному з полотен – своя цікавинка, свій настрій. Кажуть, в кожному портреті багато від самого художника. Пам’ятаючи про це, розглядати виставку, де представлені роботи як знаних, так і молодих майстрів, ще цікавіше. В межах жанру вінницьким художникам вдалось продемонструвати як політ своєї творчої думки, так і технічну досконалість. Написання портрету дає митцю безмежні можливості для реалізації творчих задумів. За час пандемії люди найбільше скучили не лише за мистецтвом, а й за обличчями, натхненними, яскравими, емоційними. І поки всі ми ще носимо маски, тут, на виставці, спрагу до споглядання розумних людських облич можна дещо втамувати. Виставка працює до Дня міста включно, тож у вінничан є можливість переглянути експозицію, відшукуючи знайомі образи і обличчя, або зацікавитись незнайомою постаттю.  

Персональна виставка Леонтія Гринюка «Живопис, графіка»

     2 вересня в залі ВООНСХУ відкрилася персональна виставка Заслуженого діяча мистецтв Леонтія Гринюка.  На виставці представлено 62 роботи – 29 живописних і 33 графічних естампи.Експозиція виставки створює барвисту феєрію відчуття тепла, радості, легкої меланхолії від проминаючого літа, мелодії і ритмів музики, свято молодості і ностальгії за втраченим часом.Акцентом експозиції є тема музики, жіночого образу та квітів. На фоні сьогоднішньої ситуації з пандемією, автор створив експозицію з творів, які несуть позитивну емоцію і настрій радості від життя.
 
  
   

Виставка до Дня Художника

2 жовтня , у виставковій залі ВООНСХУ відкрилася традиційна виставка вінницьких митців, присвячена професійному святу: Дню Художника. В експозиції представлені твори живопису, декоративно-ужиткового мистецтва, скульптура та графіка.  На виставці представлені не тільки члени ВООНСХУ, але й інші вінницькі митці, і навіть студенти Вінницького педагогічного університету ім. М. Коцюбинського (відділення «образотворче мистецтво).
 
 
 

Ювілейна виставка Надії Багнюк «Кольорові фантазії»

3.12 , у виставковій залі ВООНСХУ, відкрилася  персональна виставка вінницької художниці Надії Багнюк, присвячена 75 річчю майстрині. В експозиції представлені графічні та живописні роботи автора.

Різдвяна виставка

  Щороку вінницькі художники підбивають підсумки своєї праці традиційною різдвяною виставкою у залі Вінницької обласної організації НСХУ. І хоч рік був надзвичайно важким і не всі творчі задуми були втілені у життя, але традиція лишається незмінною! 25 грудня відкрили яскраву виставку «Різдвяні фантазії», на який представлені всі види образотворчого i декоративно-прикладного мистецтва.